tisdag 24 mars 2009

Do svidanija! Wanja - Pudeln invaderar Sverige

Innan årets slut kommer pudlarna tveklöst att vara Sveriges mesta hundras. Så många pudlar på kort tid kan man inte ens åstadkomma med artificiell befruktning och avancerad genmanipulering.

Aningen trist att delta i drevet men jag kan faktiskt inte låta bli. Jag brukar inte ge så mycket för Jante och hans bröder men i det här fallet måste jag medge ett visst släktskap. Faktum är att jag inte tycker det är särskilt upprörande med de bonusar/ersättningsavtal som vissa personer lyckats förhandla sig till. Alltså, det är inte så att jag beundrar deras moral eller "genierna" som snickrat ihop avtalen (som givetvis också får bonus på hur bra avtal de åstadkommer). Det som är upprörande är hur styrelserna alltid försöker att undvika ansvar i frågan. Det var aldrig de som fattade beslut om ersättningen. Detta är inget undantag. Allvarligt talat, så krävande är det inte att sätta sig in i en årsredovisning. I synnerhet inte om det är ens jobb och man sitter i flera olika styrelser. Det slutar ofta med att mottagaren betalar tillbaka den avtalade ersättningen. Det är inte bra. Ingånget avtal ska gälla. Det är styrelsen och inte mottagaren som ska ta konsekvenserna. Inte förrän då kanske styrelsen faktiskt beter sig som en.

Man talar om att det behövs fler kompetenta kvinnor i styrelserna. Jag håller med. Wanja, var tydligen inte en av dem!

"Hon är inte bara lurad utan grundlurad. Vem som lurat henne vet hon inte. Inte heller hur det gick till.

Wanja Lundby Wedin känner sig olycklig och anser inte att hon varit med och fattat besluten om jättepensionen. Trots att alla fakta finns i årsredovisningarna som hon själv skrivit under. "


"Det blir svårt att över huvud taget ta Wanja Lundby-Wedin på allvar efter AMF-härvan, där både bonusskandaler, pensionsavtal och flytt av miljonbelopp ingår. Hennes höga svansföring när det gäller ersättningsfrågor och hennes ilskna utfall mot giriga direktörer faller platt till marken efter det som har hänt. Man kan inte ena dagen skälla på rika Volvodirektörer och nästa dag bevilja bonus till förmögna AMF-chefer. Det går inte ihop. Direktörerna hånskrattar, media ifrågasätter och LO-medlemmarna blir förbannande. "

Drevet kommer att gå och Wanja kommer inte att klara trycket länge. Hon är en belastning för LO och Socialdemokraterna inför stundande val- och avtalsrörelse. Lycka till!

http://www.dn.se/ekonomi/lo-forbunden-stottar-ordforande-1.829092
http://www.dn.se/ekonomi/lo-styrelsen-ska-damma-av-sina-etiska-regler-1.829217
http://www.dn.se/ekonomi/amfs-styrelse-kande-till-villkor-1.828803
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2640139.svd
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2636225.svd
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2623573.svd
http://www.svd.se/naringsliv/kronikorer/artikel_2624589.svd
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2721272
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1490957&lid=puff_1492816&lpos=extra_0
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1489736

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar